Coneix el Marfull o Llorer bord

2022-05-11

Viburnum tinus

Nom:

Cat. Marfull, llorer bord, lloreret Cast. Durillo E. Gogorrtxu G. Laureola

Família: Caprifoliaceae

Alçada: 3m Envergadura: 3m Creixement: moderat Port: arbustiu-arrodonit

Exposició: Assolellat Rec: Escàs o terreny ben drenat Temperatura: fredes, pot resistir -15ºC Resistència: molt forta


Marfull-Durillo-Viburnum Tinus

Descripció i interès: Arbust de fulles perennes verd fosc i forma ovalada de textura forta i llustrosa. Floreix poc abans de l’hivern fins a l’entrada de la primavera. Les seves flors són petites i en raïm. En el seu màxim esplendor la planta queda coberta de tons rosats gràcies a les seves gemmes i de color blanc per les seves flors. Els seus fruits són de color blau metàl·lic que al madurar es tornen negres. Els fruits serveixen d’aliment per a petits ocells.

Plantació: Pot fer-se a arrel nua a l’exterior durant la primavera però si està en test en qualsevol època de l’any. Déu regar-se de forma regular fins que es faci al seu lloc. Necessita un sòl profund, no massa sec i ric en nutrients. Ideal per zones litorals i si es troba en zones d’interior protegir de vents freds.

Hàbitat autòcton: Zones boscoses y montes baixos del Mediterrani y Surest d’Europa.

Cura i multiplicació: Per esqueixos semi llenyosos durant la primavera. S’adapta a la majoria de sòls. Tot i que no necessita ser esporgat quan la planta té certa edat, cada any, es pot eliminar una tercera part de la seva part llenyosa més vella.


Descarrega y col·lecciona:

VIBURNUM TINUS

Marfull-Durillo-Viburnum Tinus

Aquest lloc web fa servir galetes pròpies i de tercers per a la seva navegació i personalització (pots llegir sobre la nostra política de galetes aquí). Si utilitzes aquest lloc web, se sobreentén que acceptes el seu ús. Pots tancar aquest missatge clicant la galeta.