Terres, Adobs i Fitosanitaris

Les diferents proporcions de partícules d’argila, sorra o llim condicionen el terra del nostre jardí i influeixen en les característiques químiques i físiques del mateix. És important conèixer el tipus de terra del que disposem o el que volem afegir als nostres espais verds perquè condicionarà el tipus de plantes que s’adaptaran millor a aquell espai. A l’igual que els nostres cultius en testos i jardineres.

Així podrem distingir:

 • Terres argiloses: Són suaus al tacte i taquen els dits. És un terra humit i difícil de drenar és a dir poc permeable. El terra un cop seca s’endureix. En un principi són terres fèrtils però es poden millorar amb un bon drenatge, afegint sorra o matèria orgànica.
 • Terres sorrenques: són aspres al tacte i no taquen els dits. És un terra sec on les partícules de sorra són més grans que la de l’argila és a dir són terrenys permeables. Amb la calor són terres que s’escalfen molt ràpidament i algunes plantes necessitaran rec i adob freqüent. Es poden millorar afegint matèria orgànica.
 • Terres equilibrades:tot i que es difícil de determinar-ho podem dir que és un terra humit i ben drenat amb un pH neutre o lleugerament àcid amb un bon contingut de matèria orgànica.
 • Sòl àcid: Normalment són rics en matèria orgànica i tenen un color fosc. En una escala de 1 a 14 el seu pH està per sota de 7. Les plantes que millor s’adapten a aquest tipus de terra són rhododendrons, hortènsies, camèlies, plantes carnívores...
 • Sòl alcalí: Són rics en cal i solen tenir un color clar, també són molt permeables i moderadament fèrtils. S’escalfen molt ràpidament quan comença a fer calor i també es poden millorar si es barreja matèria orgànica. El seu pH està per sobra de 7. Les plantes que millor s’adapten a aquests tipus de terra són: clavellines, syringa, tulipes, fúcsies, figueres...

 • Terres i adobs:

  Tal i com has vist no totes les plantes requereixen el mateix tipus de terra o adob. Disposem de diferents tipus de terres i adobs en sac per a qualsevol tipus de planta. Us assessorarem per escollir la terra o l’adob que millor li vagi a cada planta.

  Terres i adobs disponibles:

  Terra Vegetal adobada per exterior (BASITEX)

  Terra de castanyer per plantes acidòfiles ( SPACID)

  Substracte de turba per plantes d’interior i testos en terrasses (CLASSIC)

  Terra vegetal per horts ecològics (HORTEC)

  Terra d’esmena orgànica per millorar el rendiment de la terra (BOSQUI)

  Terra per ressembrar gespes (REGRASS)

  Adob orgànic natural ( ORGABON)

  Adob orgànic de fem de cavall

  Adob químic nitrofoska

  Adob ecològic Ever-7

  Escorça de pi 7-12 mm

  Escorça de pi 25-50 mm

  Encoixinat d’estella de fusta

  Grava volcànica vermella grossa

  Grava volcànica vermella petita

  Productes fitosanitaris:

  Per cada plaga es necessita un producte fitosanitari específic. Porta’ns una fulla o branca de la planta afectada i et farem un diagnostic de la malaltia per assessorarte sobre el producte que necessites.

  Tipus de productes fitosanitaris disponibles:

  Insecticides químics i ecològics

  Acaricides químics i ecològics

  Fungicides químics i ecològics

  Reforços de nutrients minerals i ecològic

Aquest lloc web fa servir galetes pròpies i de tercers per a la seva navegació i personalització (pots llegir sobre la nostra política de galetes aquí). Si utilitzes aquest lloc web, se sobreentén que acceptes el seu ús. Pots tancar aquest missatge clicant la galeta.